Hoppa till innehåll

Hur man bevarar fikon

juni 23, 2009

Detta är en gammal mouneh recept av den gamla libanesiska kulturarvet recept. Hur man bevarar fikon och ett recept för att göra en dimma sylt eller past.

moneh-fikon3
Detta är en metod för att bevara fikon som redan har torkat. De fikon och sockerlag lagras i stora, smala lergods burkar och kommer att pågå under en mycket lång tid.
Regelbundna torkade fikon kan bli förstörda eller mögla. Torka fikonen i solskenet, uppe på taket.
De fikon kan antingen vara konserverade i ett sockerlag .

Sockerrörssaft – Koka socker och vatten tillsammans med geranium blad, citronsaft och kanske fänkål, tills bätskan är fyllig och tjock. (Ingen mängd är hängiven) stam ut bladen, och häll över torkade fikonen i en burk. Tillsätt nötter: Sesamfrå, valnötter, krossad mandel eller hackade i bitar ”för att göra det rikt och bra”.

Försegla munnen på burken med mer torkade fikon (”som en kork”), täck mynningen med en trasa och sedan täck hela öppningen med ”lera” (jag antar man menar lera).

Bild sockerlag – koka stycka upp torkade fikon i vatten, återigen med geranium, citron och eller fänkål, om man så vill, att göra en sirapsliknande söt vätska. De hänvisar till detta som ”fig. Melass.” Häll den över de torkade fikonen.

Fortsätt som ovan.

moneh-fikon

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: