Hoppa till innehåll

Faraya i Libanon

juni 3, 2009

Faraya, en skidort som har 42 pister och 80 km backar. Skidsäsongen i Libanon är lika lång som i Alperna och sträcker sig över en fyra månaders period. Topparna i Faraya Mzaars bergkedja varierar i höjd mellan 1913 och 2465 meter.

Den högsta toppen, Mzaar samt Jabal Dib och Warde erbjuder utmaningar för den erfarna skidåkaren. Tre andra toppar är väl lämpade för nybörjaree och mer anpassad till skidåkare som vill ta det lite lugnare.

Skidåkning varierar mellan höjderna 1310m på Faraya, 1850m (Ouyoune el Simaan) till 2465m för Mzaar. Från toppen av Mzaar finne en utsikt över Bekaa berg, Mount Hermon av Anti-Libanon och andra toppar som Zaarour, Laqlouq och Cedars. Kuststäder och huvudstaden Beirut kan ses vid klar sikt. Beläget på en höjd av 1550m vid foten av Faraya-Mzaar, Faqra har monument som templen, pelare, altare, stenar från gravar.

Tempel Faqra har delvis skurits ut ur sten. På vägen till ruinerna av Faqra kan man se en bro som heter Jisr al-Hajar eller stenbro med en båge mätt trettioåtta meter. Några bilder från Faraya, Faqra ruiner nära Faraya och tempel i vinter och sommar! and yes bikini in snow!